Як вибрати мороженицю для приготування домашнього морозива

Є відчуття, що любителів морозива стало менше. З тих пір, як нам почали розповідати з екранів телевізорів правду про те, з чого складається морозиво, і що ми їмо замість найсмачніше десерту, охота пропала у багатьох. А між тим, морозиво залишається чудовим ласощами для дітей і для дорослих, яким можна побалувати себе і насолодитися. Але є вихід! Можна приготувати морозиво самостійно, якщо придбати апарат для приготування домашнього морозива — мороженицю. А про те, як вибрати мороженицю правильно, щоб морозиво вийшло смачним і корисним, прочитайте статтю до кінця.

Однозначно, що у вашому домашньому морозиві не буде барвників, емульгаторів, згущувачів та консервантів. А решта — справа техніки. Для тих, хто вже збирається самостійно готувати морозиво, і вже збирає та аналізує необхідну інформацію в Інтернеті, ми підкажемо, як обрати мороженицю, і яку мороженицю краще вибрати.

Види морожениц

Морожениці бувають електричними і механічними

Слово «механічна» говорить сама за себе — щоб приготувати морозиво в механічній мороженице, потрібно перед готуванням спочатку охолодити її 12 годин в холодильнику, а потім протягом 40 хвилин через кожні 2-3 хвилини провертати заводну ручку. Так як всі морожениці влаштовані за принципом міксера, то в даному випадку, міксером будете ви. Але, можливо, що смак морозива, приготованого в механічній мороженице вам сподобається більше, тому гра може коштувати вичинки.

Електричні морожениці бувають двох видів: настільні автономні морожениці і компактні морозильні камери, або автоматичні і напівавтоматичні морожениці.

Головна відмінність між ними — необхідність попередньої заморожуванню чаші.

Якщо ви виберете напівавтоматичну модель, то будьте готові виділити їй постійне місце проживання на полиці вашого холодильника. Багато хто з цим вже змирилися заради порції смачного десерту. У замороженій чаші можна приготувати всього одну порцію морозива, після чого чашу потрібно знову помістити в холодильник на тривалий час.

Автоматичні (компресорні або фризерные) морожениці не дадуть вам мучитися з попередньою заморожуванням, правда такі моделі коштують набагато дорожче. Справа в тому, що в мороженицю вже вбудована холодильна установка. Потрібно лише включити мотор, охолодити протягом 5-10 хвилин чашу до потрібної температури, і влити в приготовану суміш. Треба мати на увазі, що в деяких моделях компресорних морожениц є знімні контейнери, що дуже зручно: можна приготувати порцію морозива в знімному контейнері, помістити його в морозильник, потім приготувати інший вид морозива. Економить час, і на виході отримуєте не один вид морозива, а відразу два.

Принцип роботи

У мороженице є ємність для суміші, яка знаходиться в центрі, і колотівка, що заповнюється льодом і сіллю. Після включення колотівка обертається, суміш активно перемішується, виготовляється однорідна маса, одночасно заморожуючи.

Вибирайте об’єм чаші

При виборі морожениці слід звернути увагу на об’єм чаші, від цього залежить вихід готового продукту. Наприклад, щоб приготувати 1,1 літр морозива, потрібно підготувати 650 г суміші, якщо залити більше суміші, то вона просто не може заморозитися. У процесі приготування суміш значно збільшується в об’ємі! Є моделі, в яких замість чаші є кілька стаканчиків, наприклад 4 стаканчика по 100 мг.

Перевіряйте габарити

Так як в морозилку поміщається чаша, то потрібно дізнатися габарити чаш напівавтоматичних морожениц і порівняти з розмірами полиці або ящики морозилки. Дізнайтеся висоту і діаметр чаші!

Потужність морозивниці

Незаперечний факт: чим більше потужність приладу, тим більше він споживає електроенергії. Хоча, коли мова йде про задоволення, про економію мало хто замислюється. Потужність напівавтоматичних моделей — від 4 до 35 Вт, автоматичних — набагато вище. Треба зауважити, що навіть при невеликій потужності ви зможете приготувати смачне морозиво, витративши на це трохи більше часу. Рівень шуму приладу можна порівняти з шумом пилососа.

Матеріал і місткість чаші

Морожениці виготовляють з нержавіючої сталі і пластика. Тут перевагу можна віддати на розсуд свого смаку і гаманця. Ці матеріали відмінно себе зарекомендували!

Додаткові функції і можливості

Це приємні дрібниці, одночасно роблять процес приготування в зручний, і з іншого боку, значно збільшують вартість приладу. Наприклад: віконце для нагляду за процесом, таймер сигналу про готовність, моделі, що поєднують в собі мороженицю і йогуртницю.

Щоб визначити, як вибрати мороженицю правильно, недостатньо одних знань принципів роботи морожениці і технічних характеристик. Корисним буде почитати відгуки людей, які вже придбали мороженицю і можуть поділитися порадами.

Один з таких рад ми можемо передати своїм читачам. Незважаючи на вартість автоматичної (фризерной) морожениці, рекомендують придбати саме її. Хоча, хто-то до сих пір задоволений роботою напівавтоматичних приладів, але таких відгуків у мережі — одиниці.

Як використовувати мороженицю

Величезна кількість рецептів морозива можна зараз знайти. Використовуйте свіжі або заморожені ягоди, сиропи, горіхи, робіть різноманітним смак десерту. У мороженице можна приготувати не тільки морозиво, але і різні молочні і кисломолочні десерти. А враховуючи, що морозиво, приготоване в домашніх умовах, виключається будь-яка можливість наявності консервантів і стабілізаторів, шкідливих для нашого організму.

У будь-якому випадку, морозиво, приготоване в домашніх умовах, буде в рази корисніше і смачніше морозива з магазину. Ми будемо раді, якщо з допомогою порад від Техноштучек, ви придбаєте гарну мороженицю, яка буде радувати вас, ваших дітей та гостей незабутнім десертом. Ваші друзі будуть здивовані, коли ви їм запропонуєте скуштувати десерт власного приготування.

Подивіться, як приготувати в домашніх умовах смачне і нешкідливе морозиво:

 
Помічено, що ті, хто любить солодощі та десерти, більш позитивно дивляться на життя і сприймають її. Якщо вам цікава тема підвищення особистої ефективності, подивіться на сайті «Скарбничка Ефективних Рад» цікаві рекомендації про особистісної ефективності, мотивації та саморозвитку.

Як правильно вибрати техніку для будинку і для роботи