Як вибрати мікрохвильову піч правильно!

З приводу мікрохвильових печей яких тільки суперечок не розгоралося! І досі це диво техніки люблять всі по-різному, проте без цього універсального і незамінного помічника на кухні обійтися дуже складно. Тому сьогодні ми дізнаємося, як вибрати мікрохвильову піч для кухні, щоб максимально використовувати всі її досягнення.

Чи знаєте ви, що перша мікрохвильова піч з’явилася в далекому 1947 році в Сполучених Штатах Америки і призначалася для швидкого розморожування їжі в солдатських їдальнях. В побутових мікрохвильових печах використовуються мікрохвилі, частота яких становить 2450 МГц. Така частота встановлена для мікрохвильових печей спеціальними міжнародними угодами, щоб не створювати перешкод роботі радарів і інших пристроїв, що використовують мікрохвилі.

Джерелом випромінювання є магнитрон, він змушує молекулу води в продукті обертатися з величезною швидкістю, з-за чого їжа розігрівається і готується. Доведено, що радіоактивні хвилі не мають жодного шкідливого і радіоактивного впливу на людину і продукти харчування. А їжа в такій системі буде готуватися дуже смачною та корисною.

Види мікрохвильових печей

Незважаючи на те, що мікрохвильова піч, в принципі, може замінити кухонний шафа, купують її найчастіше як додаток до вже наявного кухонного обладнання. Сучасні мікрохвильові печі бувають різних видів:

Багатофункціональні мікрохвильові печі (соло-моделі) вміють розморожувати і готувати нескладні страви. Така піч підійде для офісу і тим, хто не часто займається приготуванням їжі вдома. У таких мікрохвильовки можна легко розморожувати і розігрівати будь-які продукти, а також готувати прості у приготуванні страви.

Мікрохвильові печі з грилем. Гриль може працювати як самостійно, так і в симбіозі з мікрохвилями. Такі печі ідеально підійдуть для розморожування та приготування різних страв типу курка гриль і гарячих бутербродів з скоринкою. Гриль у такій печі може бути теновым або кварцовим.

Багатофункціональні або комбіновані мікрохвильові печі. У них, крім мікрохвиль і гриля передбачений режим конвекції. Якщо ви збираєтеся готувати в мікрохвильовій печі складні і різноманітні страви, то потрібно вибрати саме таку піч.

Місткість мікрохвильових печей

Мікрохвильові печі бувають самої різної місткості: від 9 до 41 літра. Найбільш популярні — середні за показниками місткості: 20 і 28-літрові печі. Для сім’ї з 2-х-3-х чоловік цілком підійде піч 19-19 літрів. Але якщо сім’я побільше, то потрібно вибирати мікрохвильовку з великим об’ємом.

Управління в мікрохвильових печах і функціональність

В мікрохвильових печах використовується два режими управління: механічне і сенсорне. Який режим вам зручніше, такий і використовуйте. Механічне управління досить просте: за допомогою двох важелів ви вибираєте потрібний режим і час. А ось при сенсорному управлінні для завдання потрібного режиму доводиться натискати на намальовані на панелі позначення.

Не менш важливим фактором при виборі мікрохвильової печі є відкриття робочої камери, адже це впливає не тільки на якість приготування страви, але й на догляд. Сучасні мікрохвильові печі досить міцні і легкі в обслуговуванні, легко відмиваються, але єдиний мінус їх полягає в тому, що вони недостатньо стійкі до подряпин.

Нержавіюча сталь міцна і стійка до подряпин і температурним перегрівів, що особливо важливо при використанні гриля і конвекції. На превеликий жаль, мікрохвильові печі, мають робочу камеру з нержавіючої сталі, погано відмиваються.

Мікрохвильові печі, мають биокерамическое покриття, захищені від бактерій, стійкі до подряпин і пошкоджень і дуже легко відмиваються. Однак, при перегріві при високих температурах можуть з’являтися невеликі тріщини.

Корисна порада!

Використовувати в мікрохвильових печах тільки спеціально призначену для цього посуд. Позначення дивіться на упаковці посуду.

Як завжди, самі корисні поради про те, як вибрати мікрохвильову піч, можна побачити наочно, у цьому відео:

Як правильно вибрати техніку для будинку і для роботи