Як вибрати хлібопічку? Яку вибрати хлібопічку?

Щоб на сніданок є свіжоспечений хліб, зовсім необов’язково жити недалеко від булочної. Достатньо лише придбати хлібопічку. А про те, як вибрати хлібопічку і не помилитися, читайте уважно рекомендації і поради, вони можуть стати вам у нагоді.

Потужність хлібопічки

По потужності хлібопічки бувають самі різні: від 450 до 1600 Вт. Від потужності залежить час випікання. Чим вище потужність, тим швидше вона замісить тісто і приготує хліб. Якщо ви хочете просту модель, в завдання якої входить тільки випічка хліба, а швидкість випікання не має для вас значення, то хлібопечі з потужністю від 500 до 700 Вт, буде цілком достатньо. Якщо вас цікавить модель для більш частого використання, то зупиніть свій вибір на печах з потужністю від 800 до 1100 Вт. Якщо вам потрібен крутий агрегат, який крім хліба готує джеми і йогурти, і крім того, ви не любите довго чекати, то віддайте перевагу потужним моделям від 1200 Вт.

Але слід враховувати, що висока потужність збільшує витрату електроенергії.

Управління хлібопічкою

Хлібопічки бувають з сенсорним і кнопковим управлінням.

Сенсорне управління не саме надійне. Із-за перепадів напруги можливий збій в роботі, але якщо піч оснащена регулятором перепаду напруги, то поломок можна не боятися.

Кнопкове управління — найбільш надійний тип. Якщо ваша хлібопічка на кнопковому управлінні, то вона прослужить вам довгі роки.

Наявність скла

Кришки більшості хлібопічок оснащені оглядовим віконцем, через яке ви можете візуально оцінювати процес приготування. Моделі без скляного віконця зустрічаються досить рідко. Якщо ви хочете спостерігати за процесом випікання, то вибирайте модель зі склом на кришці.

Об’єм випічки

Вага випічки на виході варіюється від 500 г до 1500 р. Якщо ви живете один або у вас маленька сім’я з двох осіб, то хлібопічки для приготування буханця від 500 до 750 г вам буде достатньо. Якщо купуючи хлібопічка, ви розраховуєте на 3-4-х чоловік, то необхідна модель з великим об’ємом чаші для буханця від 800 до 1300 р. А якщо кількість осіб, які активно споживають борошняні вироби більше чотирьох, то необхідна хлібопіч з великою чашею для буханця вагою 1,5 кг

Є також універсальні моделі, які дозволяють регулювати вагу виробу від 500 г до 1,5 кг.

Кількість режимів

Кількість режимів в хлібопічці коливається від 3-х до 17. Всі хлібопічки мають стандартний набір програм, таких, як: ступінь піджареної скоринки, дріжджове і бездріжджове тісто, французький багет, пшеничний хліб.

Крім цього, практично всі агрегати мають режим прискореної випічки. При його використанні хліб виходить більш щільним, зате цикл випічки скорочується з 4-х годин до 2-х. Цей режим можна використовувати і для випікання купленого готового дріжджового тіста, а також для приготування житнього хліба.

Крім основних режимів зустрічаються додаткові:

  • «Приготування кексів»
  • «Бородинський хліб»
  • «Житній хліб»
  • «Паска»
  • «Дієтичний бездріжджовий хліб»
  • «Випічка з борошна будь-якого помелу»
  • «Солодка випічка з родзинками, шоколадом, медом, цукром та іншими добавками»
  • «Приготування джему»
  • «Приготування йогурту»
  • Програма «Безглютенавая випічка» допоможе людям, які страждають непереносимістю глютену і алергією на злаки. В цьому режимі можна випікати хліб з рисової, гречаної і ячної муки.

Деякі хлібопечі оснащені функцією підтримання температури хліба до 3-х годин.

Матеріал корпусу хлібопічок

Корпус хлібопічок може бути виготовлений з жароміцного пластику або нержавіючої сталі.

Нержавіюча сталь довговічніше, а також здатна рівномірно прогріватися. Але її дуже складно тримати в чистоті. На ній залишаються відбитки пальців. Та й варто хлібопічка із таким корпусом дорожче.

Корпус із пластику теж не поганий. Відмивається він краще, тому тримати в чистоті його простіше. Він менш зносостійкий, зате цінник хлібопічки з таким корпусом нижче.

Захист від дітей

Функція «Захист від дітей» полягає у можливості блокування кришки або панелі управління після включення приладу, у хлібопічок зустрічається дуже рідко. З цією функцією вам не потрібно турбуватися, що дитина завдасть собі шкоди електроприладом, або що він змінить програму управління.

Додаткові функції

Деякі моделі оснащені диспенсером — ємністю, в яку укладаються додаткові інгредієнти такі, як горіхи, цибулю, сушену ізюм, мак, прянощі і т. д. Це зручно: хлібопічка сама в кінці замісу додасть заздалегідь підготовлені інгредієнти в тісто, щоб вони максимально зберегли свій вигляд і аромат. Хлібопічки без диспенсера доставляють трохи більше клопоту. Вони будуть нагадувати вам звуковим сигналом, коли в процесі замісу треба додати наступний інгредієнт.

Важлива функція «Захист від перепадів напруги»! Вона дозволяє запам’ятати програму при тимчасовому відключенні електрики, а після відновлення його подачі продовжити роботу з того місця, де процес був перерваний. Однак запас пам’яті невеликий: від 7 до 15 хвилин.

Рекомендації

Хлебопечки

Якщо ви підшукуєте хлібопічку для сім’ї з двох осіб, то вибирайте прилад з потужністю від 500 до 700 Вт і вагою готової буханця вагою 500-700 р.

Якщо у вас сім’я побільше, з 3-х — 4-х чоловік, то вам підійде пічка з потужністю від 800 до 1100 Вт для приготування буханця вагою від 800 до 1300 р.

Ну а якщо ви щасливий володар сім’ї з 5 та більше осіб, або ж у вас часто збираються великі компанії друзів, то хлібопіч з потужністю 1500 Вт, здатна спекти полуторакиллограмовую булку — те, що потрібно.

Плануєте використовувати пристрій тільки для випікання самого простого пшеничного хліба? Тоді вибирайте хлібопічку з мінімальним набором функцій, від 4-х до 7.

Любите різні види хлібобулочних виробів? Вибирайте пристрій з максимальною кількістю програм, від 10 до 17.

Хочете на додаток до свіжого хлібу готувати домашні йогурти і джеми? Хлібопечі з програмами «Йогурт» і «Джем» — для вас!

Для алергіків та людей, які страждають непереносимістю глютену, підійдуть печі з функцією бесглютеновой випічки.

Якщо у вашому будинку часто трапляються перепади електрики, вибирайте піч з функцією «Захист від перепаду напруги».

Як правильно вибрати техніку для будинку і для роботи