Що можна робити в мультиварці: 10 корисних лайфхаков

Якщо ви стали володарями цього дива техніки — мультиварки, то вам можуть сподобатися і стати в нагоді наші маленькі хитрощі. Що можна робити в мультиварці крім традиційного приготування страв? Як використати потенціал «розумної каструлі» по-максимуму? Ділимося порадами.

1. Приготуйте пряжене молоко

Побалуйте себе час від часу справжнім топленим молоком, бажано, звичайно, сільського походження:)) В режимі «Гасіння» через 5-6 годин можете насолоджуватися результатом і знімати апетитну пінку.

топленое молоко в мультиварке

2. Приготуйте кисляк

У каструлі мультиварки, яка відмінно зберігає тепло, можна з вечора заквасити молоко, а вранці випити склянку кислого молока. Доведіть молоко до кипіння в режимі «Гасіння», додайте ложку закваски (кефіру, сметани чи йогурту), цукор за бажанням, дайте йому потомитися 5 хвилин, вимкніть режим і залиште в чаші на ніч. Для більшої надійності чашу можна укутати чим-небудь теплим. Вранці розлийте кисляк по баночках і поставте в холодильник охолоджуватися.

простокваша в мультиварке

3. Варимо яйця на пару

Цей режим можна використовувати не за призначенням. Через 5 хвилин яйця зваряться в мішечок, а для того, щоб зварити яйця в круту, достатньо буде 10-12 хвилин.

яйца в мультиварке

4. Як приготувати картоплю з золотистою скоринкою

Щоб у вас вийшла смачна картопля з золотистою скоринкою, скористайтеся режимом «Плов».

картофель в мультиварке

5. Як ще можна приготувати картоплю?

Спробуйте приготувати картоплю в режимі «Гасіння». Цілий картоплю або порізаний на великі шматки злегка посоліть, додайте хороший шматочок вершкового масла. Воду можна не додавати. Вийде дуже смачний гарнір або самостійне блюдо.

картошка в мультиварке

6. Фарширований картопля в режимі «Випічка»

В режимі «Випічка» можна приготувати дуже смачну фаршировану картоплю. Для цього почніть бульби будь-яким фаршем (м’ясних, рибних, овочевих), покладіть в миску, туди ж акуратно покласти «спіральки», які залишилися після вирізки отворів, посоліть, поперчіть, додайте трохи олії, води і встановіть час приготування на 50 хвилин.

фаршированный картофель в мультиварке

7. Що ще можна готувати в режимі «Випічка»?

Підсмажте рибу або будь-яке м’ясо. Вийде смачно!

курица в мультиварке

8. Готуємо холодець

Холодець в мультиварці виходить відмінний! Покладіть в чашу м’ясні інгредієнти (ніжки, хвости, м’ясо), не забудьте додати головку ріпчастої цибулі, цілу моркву, трохи посоліть, і готуйте холодець в режимі «Гасіння» 2-3 години. Наприкінці варіння можна додати перець горошком. У вас вийде відмінний і запашний холодець!

холодец в мультиварке

9. Готуємо дві страви одночасно

Якщо в режимі «Гасіння» в чашу покласти гарнір — будь-яку крупу, а зверху в спеціальний кошик — сосиски, котлети, або м’ясо, то можна приготувати два корисних і смачних страви за один раз.

гречка с котлетами в мультиварке

10. Як приготувати макарони по флотськи

Дивовижне блюдо незаслужено забуто, а між тим, його дуже легко приготувати в мультиварці. В режимі «Випічка» обсмажуємо фарш з ріпчастою цибулею. Потім додаємо макарони, заливаємо кип’яченою водою, залишаючи сухими кінчики макаронів, солимо, перемішуємо і включаємо режим «Плов». Страва готується швидко, а виходить дуже смачно.

макароны по флотски в мультиварке

Висновок

Це, зрозуміло, не всі лайфхаки, але і їх цілком достатньо, щоб взятися за справу, і використовувати режими мультиварок не за прямим призначенням.